Jakiego rodzaju rzeczy do własnej kuchni dobrze jest poszukać?

  • Posted on: 5 December 2017
  • By: addmean
Jeszcze parę lat temu wziętym upominkiem ślubnym wręczanym nowożeńcom były serwisy obiadowe. Elegancja powiązana z praktycznością to wyraźny walor tego upominku. Niektórym małżonkom udaje się zachować podarowane serwisy obiadowe w niemal nietkniętym stanie przez kilkadziesiąt lat.

fondue
Source: www.garneczki.pl
Serwisy kawowe – niezbędne w każdym domu Wzięcie serwisów obiadowych lekko przybladła. Pewnie dlatego, iż coraz mniej osób przyrządza potrawy we własnym mieszkaniu. Współcześnie prym wiodą jednakże takie naczynia jak talerze szklane, garnki do gotowania na parze, bądź sokowniki. Wskazane jest zastanowić się jeszcze nad serwisami kawowymi. Większość osób chętnie pija czarny napój, a to unikalny widok na naszych stołach. Jednak znawcy kawy zaznaczają, iż smak owego napoju zależy dodatkowo od naczynia, w jakim został on podany. Nie do przecenienia jest również tryb przyrządzenia. Tu królują ekspresy oraz kafetiery.

Kafetiery – szybka kawa w przednim stylu Kafetiery to małe przyrządy do zaparzania kawy. Choć wykonane są z wielorakich surowców, niekiedy niezmiernie kosztownych, na ogół nabywane są te z aluminium. Choć w rodzimych kuchniach rządzi szkło (czego przykładem są wszechobecne talerze szklane) nie stworzono wciąż kafetery (kafetery na garneczki.pl) wykonanej z tego materiału. Kafetiery parzą dużo mniej kaw, aniżeli ekspresy. Są jednakże nadzwyczaj użyteczne i mimo poniekąd historycznego stylu, świetnie prezentują się w nowoczesnej kuchni.

Sokowniki i parowary– moda na zdrowie Odkąd króluje trend zdrowego żywienia jak również dbania o formę modne stały się sokowniki oraz garnki do gotowania na parze. W sokownikach można przygotowywać soki zarówno z owoców, jak i warzyw. Jest możliwe także gotować w nich na parze. Nie funkcjonuje to jednak w obie strony. Garnki do gotowania na parze (więcej: strona z propozycją) służą jedynie do tego, do czego nawiązuje ich nazwa. Można jednak na nich przygotować dokładnie wszystko – od warzyw poczynając, na rybach kończąc.




Author: k.s.
Source: Garneczki