Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/digitalsys.pl/includes/menu.inc).

Szybkowary i malaksery - opis produktów

  • Posted on: 18 May 2021
  • By: addmean
Szybkowary to hermetycznie zamykane garnki, w których w czasie gotowania posiłków następuje wzrost ciśnienia oraz temperatury wrzenia wody, co skraca proces przyrządzenia posiłków. Malaksery, czyli roboty kuchenne lub wieloczynnościowe urządzenia kuchenne służą do wykonywania wielu czynności związanych z przygotowaniem dań, dzięki zastosowaniu wymiennych narzędzi i naczyń.


link pod obrazkiem
Author: Franklin Heijnen
Source: http://www.flickr.com
Z reguły wykorzystuje się je do: siekania, drobienia, mieszania, ucierania, wyrabiania ciast czy rozdrabnianie warzyw. Niektóre malaksery posiadają także wbudowany blender. Szybkowar został wynaleziony przez Denisa Papina w 1679 r.

Zainteresował Cię opisywany artykuł? Kliknij i sprawdź (www.czystal.wroclaw.pl/) teraz, tu znajdziesz coś, co prawdopodobnie też będzie równie ciekawe.

Naczynie to wykonane jest z reguły z aluminium tudzież stali nierdzewnej.

W porównaniu do zwykłych garnków do duszenia, nowoczesne szybkowary, pozwalają zaoszczędzić czas i oferują rozmaity wachlarz opcji szybkiego przygotowywania posiłków wedle gustu klienta. W porównaniu z kuchenkami mikrofalowymi, wielofunkcyjne szybkowary - szybkowary - pozwalają zachować podczas gotowania - wartości odżywcze i walory smakowe bez ryzyka wykipienia jego zawartości. Szybkowary można wkładać do zmywarki. Szybkowary posiadają następujące funkcje: gotowanie zwykłe albo gotowanie na parze, smażenie i podsmażanie, podduszanie, powolne gotowanie, podgrzewanie z utrzymaniem ciepła posiłków oraz funkcje przygotowania: zup, owsianek, ryżu, ryb oraz ciast.

Jeżeli masz ochotę odkryć więcej na opisywany temat, wejdź na odsyłacz do strony (www.centrumwygody.pl/ceny) - informacje w tym miejscu zawarte są niezwykle fascynujące.

W warunkach górskich, szybkowary mogą być niezbędne do przygotowywania posiłków. Np., na wysokości 6000 m.n.p.m., woda wrze w temperaturze 81 °C. W tych warunkach, gotowanie bez szybkowara jest długotrwałe, jeśli w ogóle możliwe.

Kucharz przygotywujący posiłek
Author: Jaume Escofet
Source: http://www.flickr.com
Malaksery to urządzenia niezwykle wszechstronne, wygodne i użyteczne w gospodarstwie domowym. Wyposażone są w ostrza ze stali nierdzewnej. W skład robota kuchennego wchodzą ostrza do miksowania, siekania i mielenia oraz dwie różnego rodzaju tarcze – do szatkowania i do ucierania. Oprócz tego opcjonalnie dostępne są jeszcze trzy inne tarcze – do krojenia np. frytek albo jarzyn na standardowe paski, do tarcia (np. warzyw albo sera oraz tarcza z dużymi otworami do tarcia. Uniwersalny zestaw akcesoriów ułatwia przygotowanie dań. Malakser posiada funkcję blendera, wyciskarki, drobi i szatkuje, mieli mięso, miesza ciasto. Przy pomocy malaksera można więc zmiksować zupę, przyrządzić mus owocowy, ubić białka, pokroić jarzyny na plastry, skruszyć lód oraz rozdrobnić bakalie. Dzięki metalowej końcówce miksującej - malaksera można używać również do rozdrabniania produktów gorących, na przykład warzyw w gorącej zupie.